ГоловнаСуспільствоПодії

У Львівській області заблокували трасу на Київ з Яворівського полігону

У Львові блокують будівлю ОДА, бази «Беркута» і внутрішніх військ

У Львівській області заблокували трасу на Київ з Яворівського полігону
Архив
Фото: EPA/UPG

На трасі «Львів-Краковець», біля міста Новояворівськ (Львівська область), активісти підпалили автошини, заблокувавши рух вантажних автомобілів.

Про це повідомляє Департамент цивільного захисту Львівської ОДА.

Зазначається, що 23 січня о 22.35 на в'їзді до міста Новояворівськ Яворівського району на трасі «Львів-Краковець» «близько 130 осіб радикально налаштованої молоді вчинили спробу перекрити дорогу».

Як зазначається в повідомленні, по центру дороги підпалили автомобільні шини. Пожежно-рятувальний підрозділ, що прибув на місце події, не допустили до гасіння.

Як повідомили УНІАН активісти львівського Євромайдану, громадські представники Яворівщини також мають намір відвідати Яворівський полігон (Міжнародний центр миротворчості та безпеки), щоб «перевірити, чи не проводиться збір військових на одному з найбільших полігонів Європи».

Крім того, у Львові активісти блокують будівлю ОДА, бази «Беркута» й внутрішніх військ.

Зараз біля будівлі Львівської ОДА перебувають близько 50 активістів, вони гріються біля бочок з багаттям. Протягом ночі біля будівлі ОДА мітингувальники зводили барикаду з мішків, наповнених снігом, дерев'яних колод і шин. Також встановлена сцена, з якої в цей час ніхто не виступає.

У самій будівлі облдержадміністрації всю ніч перебували люди, за словами самих активістів, їх кілька десятків. У приміщенні ОДА створена «польова їдальня», жінки готують бутерброди та гарячі напої.

Протестувальники поводяться спокійно, спроб ламати двері або псувати інше майно не було. У коридорах вони закріпили листівки з написами «Україно, вставай!».

За словами активістів створених «Сотень самооборони», вони не планують залишати будівлю ОДА, оскільки «Львівська облдержадміністрація є злочинною» та висловлюють готовність тримати облогу до формування Народних рад на місцях.

Також мешканці Львова, серед яких є родичі «беркутівців» і солдатів, продовжують блокувати бази спецпідрозділу та внутрішніх військ. Станом на 8.00 біля баз перебувають близько 200 осіб, які заспокоїлися після того, як керівники обласної міліції запевнили їх, що виїзд спецпризначенців до Києва не планується. Також з території баз не вчиняються спроби прориву або виїзду спецпризначенців. Ситуація тут спокійна, люди гріються біля бочок з багаттям, їм привозять їжу та напої, теплі речі.

Як повідомили активісти львівського Євромайдану, сьогодні до Києва зі Львова автобусами та мікроавтобусами виїхало близько 600 осіб, також в ніч з 23 на 24 січня з районів області власним транспортом і залізницею до столиці поїхало близько 300 активістів.

Нагадаємо, 23 січня у Львові мітингувальники захопили будівлю ОДА і змусили губернатора Олега Сала написати заяву про звільнення. Пізніше прес-служба голови ОДА повідомила, що він написав заяву під тиском.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram