ГоловнаСуспільствоЖиття

У МВС заявили, що Юрій Вербицький помер від переохолодження

Зв'язку між тілесними ушкодженнями і смертю немає

У МВС заявили, що Юрій Вербицький помер від переохолодження
Фото: facebook/olya.tarasovych

За попереднім висновком медиків, причиною смерті активіста Євромайдану Юрія Вербицького, знайденого мертвим у Бориспільському районі 22 січня, стало переохолодження.

За фактом смерті розслідують кримінальну справу відповідно до статті 115 КК (умисне вбивство), повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу ГУ МВС у Київській області.

"Причинно-наслідкового зв'язку між тілесними ушкодженнями, які є на тілі, і смертю немає", - заявили в обласній міліції.

У прес-службі наголошують, що зараз встановлюють свідків, які можуть повідомити що-небудь про обставини події. Також у головкомі зазначили, що розглядають усі версії того, що сталося.

"Одна з версій - група людей, які їздять по Києву і вихоплюють людей з хостелів, вивезла його", - додали в міліції.

Нагадаємо, Вербицького викрали з Олександрівської лікарні разом з активістом Ігорем Луценком вранці 21 січня. Луценко привіз Вербицького до лікарні з травмою ока. Невідомі викрали Вербицького і Луценка. За словами Луценка, їх кудись відвезли, довго тримали в якомусь гаражі і били. Потім Луценка з пакетом на голові поставили на коліна біля дерева і зникли. Луценко дістався до людей і написав у Facebook, що він живий.

Луценко після звільнення повідомив, що стан Вербицького може бути значно гіршим. Із ним, на думку Луценка, поводилися жорстокіше, бо Юрій - житель Львова.

Пізніше тіло Вербицького було знайдено в Бориспільському районі Київської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram