ГоловнаСуспільствоЖиття

Активістів почали судити заочно

У лікарні Цілицького утримують у "міліцейському боксі"

Активіста з Грушевського Влада Цілицького, якого побили й утримують у ЛШД в "міліцейському боксі", заочно засудили до 30 діб під вартою за "організацію масових заворушень".

Про це йдеться в повідомленні друзів Цілицького у Facebook.

"Сьогодні був дуже "гуманний" суд. Мого одногрупника і друга Влада Цілицького - одного з кращих студентів ФІОТ НТУУ КПІ, інженера-програміста компанії SAMSUNG, підозрюють в організації масових заворушень, заподіянні тілесних ушкоджень представникам правоохоронних органів, у закликах людей до пошкодження майна", - йдеться в повідомленні.

Друзі активіста зазначають: "Там великий список, серед цього списку навіть фігурує фраза про те, що 3-5 тисяч осіб на Грушевського також організував саме він".

Слідчого під час суду міняли тричі.

"Суддя прибула в нетверезому, це навіть м'яко сказано, стані. Свідків його перебування на Грушевського не було. Було оголошено, що його утримуватимуть під вартою ще протягом тридцяти діб, до наступного судового засідання. У суді було зазначено, що його і його напарників (невідомо, про кого йдеться), бачили 19 січня о 15:00 на Грушевського із заздалегідь підготовленою екіпіровкою", - сказано в повідомленні.

Водночас друзі заявляють, що о цій порі Цілицький був у торговому центрі і це можна довести, тому що він розраховувався своєю карткою.

Варто зазначити, що Цілицький із 20 січня в лікарні на Братиславській, 3. До нього нікого не пускають, крім адвокатів, навіть родичів.

У активіста розбитий ніс, вибита щелепа, на одне око не бачить, і поки не спаде набряк і не зійде гематома, лікарі не можуть сказати, чи ціла сітківка. Найгірше з ушкоджень - струс мозку.

"На рентген Влада водять у кайданках. Тримають у палаті за металевими дверима (в палаті троє затриманих) під вартою", - зазначають активісти.

Фото: Фото із Facebook yevgeniya.milaj

Нагадаємо, активісти організували чергування в київських лікарнях, щоб перешкодити затриманню поранених демонстрантів. У вівторок з лікарні невідомі викрали активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького. Останнього в середу знайшли мертвим у лісі під Києвом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram