ГоловнаСуспільствоОсвіта

У Міносвіти вирішили виховувати ще не народжених дітей

У міністерстві взялися за реформування вищої освіти.

У Міносвіти вирішили виховувати ще не народжених дітей
Фото: www.investgazeta.net

Фахівці Міністерства освіти і науки України виділили як важливий психолого-педагогічний напрямок пренатальну (стосується відносин матері і дитини до 28 тижня вагітності) і перинатальну (вивчає зв'язок з немовлям від 28 тижня до пологів) педагогіки. Як повідомили в прес-службі МОН, про це заявив в інтерв'ю виданню "Освіта України" перший заступник міністра освіти Борис Жебровський.

За його словами, на школу не можна перекладати абсолютно всі функції навчання і виховання. Тому під час І Всеукраїнського з'їзду працівників дошкільної освіти України і була порушена тема про розвиток пренатальної та перинатальної педагогіки. "Міністр на з'їзді назвав її перспективною для розуміння формування людини і особистості. У багатьох країнах світу цій темі вже присвячено безліч наукових робіт", - зазначив Жебровський.

Так, чиновник відзначає, що в США майбутнім мамам обов'язково пропонували слухати твори Моцарта. Пік "моцартоманії" припав на 80-90-ті роки минулого сторіччя. Сьогодні, говорить Жебровський, у Києві за методикою московського професора Михайла Лазарєва почали створюватися громадські організації, що надають жінкам психологічні та педагогічні консультації. "Ми відчули інтерес до педагогіки "до пологів" і зацікавилися самі. Навіть здалеку невелику книжку "Пренатальна педагогіка", в якій розповідається про вплив на дитину звуків і музики, емоційний обмін, харчування і виховання", - зазначив представник міністерства. Жебровський повідомив, що вже досягнута домовленість про співпрацю з МОЗ. "Я впевнений, що в найближчі роки пренатальна і перинатальна педагогіка цікавитиме фахівців у всьому світі, а найбільше - молодь", - вважає заступник міністра.

У Міносвіти також взялися за реформування вищої освіти. Так, на початку місяця в МОН розповіли про п'ять потенційних нововведень при вступі до ВНЗ. Серед них підняття прохідного балу і скорочення кількості вишів, куди можна подавати документи на вступ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram