ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна протистоятиме кібератакам за підтримки ОБСЄ

У НАТО розповіли про стратегію боротьби з кіберзлочинністю.

Україна протистоятиме кібератакам за підтримки ОБСЄ

Сьогодні об 11.00 в Міністерстві внутрішніх справ України (м. Київ, вул. Богомольця, 10) координатор проектів ОБСЄ в Україні передасть Міністерству внутрішніх справ комп'ютерне обладнання, яке використовуватиметься для навчання та оперативної роботи фахівців Управління з боротьби з кіберзлочинністю МВС України.

Про це повідомили в прес-службі МВС, передає УНН.

Для забезпечення безпеки у зв'язку з появою нових видів загроз необхідно максимально поліпшувати засоби попередження терористичних актів, кібератак та інших викликів світовій безпеці. Про це під час Міжнародної конфренції "НАТО та партнери: нові виклики безпеки" сказав заступник генерального секретаря НАТО щодо нових викликів безпеці, посол Габор Іклоді.

За словами заступника Генсека НАТО, необхідно зрозуміти комплексну природу загроз, які існують сьогодні. "Ніщо не відбувається ізольовано від решти світу. Енергетична безпека може бути підірвана терористичним нападом", - зазначив Іклоді.

Він зазначив, що однією з відповідей на те, як можна боротися з цими викликами, є поліпшення засобів попередження, превентивних засобів. "Ми повинні покращувати свої системи раннього попередження (кібератак і терактів - ред.) і обміну інформацією. Це означає, що ми повинні надавати пріоритетне значення програмами підготовки та освіти. Це також означає, що ми повинні створювати сильні ефективні партнертсва, оскільки ніхто не може впоратися з цими загрозами самостійно", - додав він.

Нагадаємо, як повідомив заступник генерального секретаря новітніх викликів безпеці, Посол Габор Іклоді, на сьогодні головною загрозою світовій безпеці є такі нетрадиційні аспекти як кіберзлочинність і незахищеність транзитних мереж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram