ГоловнаСуспільствоПодії

Активісти вийшли на вулиці боротися з міліцейським свавіллям

Міліцію запевнили, що молодь усе знає і все контролює.

ФОТО: Макс Левін

У понеділок, 20 жовтня, у Києві та 19 містах України пройшла акція "Молодь знає - молодь контролює!", метою якої було розповісти громадянам про їхні права під час контакту з міліцією та привернути увагу суспільства та керівництва МВС до проблеми дотримання прав людини міліціонерами.

Як повідомляє власний кореспондент LB.ua, в Києві акція розпочалася о 12:30 перед будівлею Міністерства внутрішніх справ. Активісти принесли в міністерство символічний подарунок - кошик зі сміттям.

Як зазначили організатори акції, в її рамках у багатьох містах України правозахисники, представники громадських організацій і молодіжні активісти, викладачі та студенти прийшли до навчальних закладів, щоб навчити молодь захищати свої права. У рамках акцій також відбулися перформанси та театралізовані вистави про конфліктні ситуації між молоддю та міліцією.

Проводяться відкриті освітні лекції, міні-семінари, круглі столи, прес-конференції, консультування, анкетування, поширюються 20 000 інформаційних буклетів ("жовтих карток") для молоді про права в разі затримання працівниками міліції.

Нагадаємо, щорічна всеукраїнська акція боротьби з міліцейським свавіллям відбулася вже втретє.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram