ГоловнаСуспільствоЖиття

Українські військові прибули на навчання в Німеччину

Завершаться багатонаціональні тактичні навчання "Сейбер Джанкшн-2012" у листопаді.

Українські військові прибули на навчання в Німеччину

Група військовослужбовців армійської авіації ЗСУ у складі 18 осіб на двох вертольотах Мі-24П бере участь у багатонаціональних тактичних навчаннях "Сейбер Джанкшн-2012.

Як повідомили в департаменті преси та зв'язків зі ЗМІ Міноборони України, українські екіпажі здійснили переліт через територію трьох країн (України, Польщі та Федеративної Республіки Німеччина) на відстань 2 тисячі 180 кілометрів, провівши в повітрі 19 годин 20 хвилин. Востаннє перельоти на таку відстань вертолітники здійснювали під час участі у миротворчих операціях на території колишньої Югославії 12 років тому.

Під час спільних навчань, які проходять на базі Об'єднаного міжвидового центру підготовки в німецькому місті Гохенфельс, наші військові підвищують рівень володіння штабними процедурами НАТО і вміння застосовувати їх при плануванні, організації та проведенні багатонаціональної операції.

Льотний склад на чолі з начальником служби безпеки польотів підполковником Русланом Мельником отримав комплекти польотної документації (польотні карти, збірники аеронавігаційної інформації території ФРН, зразки льотних документів, які необхідно відпрацьовувати для польотів за стандартами НАТО) і почав підготовку до виконання авіаційних завдань. Необхідну допомогу льотним екіпажам Болгарії, України та Словаччини на спеціальних заняттях надають представники авіації ЗС США.

Також група військовослужбовців після проходження теоретичних і практичних занять отримала сертифікати на право керування автомобілем "Хаммер" із встановленою радіостанцією, яка дозволяє підтримувати зв'язок з екіпажами вертольотів.

Українські вертолітники вже виконали кілька польотів із повітряної розвідки наземних цілей.

Завершаться багатонаціональні тактичні навчання "Сейбер Джанкшн-2012" 2 листопада 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram