ГоловнаСуспільствоЖиття

Колектив Київського зоопарку виступив проти будівництва океанаріуму

Чиновники запевняють, що зоопарк не перенесуть.

Колектив Київського зоопарку виступив проти будівництва океанаріуму
Фото: vdonetske.net.uaJPG

Працівники Київського зоопарку вважають, що будівництво океанаріуму з дельфінами - погана ідея.

Про це вони розповіли на зустрічі з заступником голови КМДА Олександром Мазурчаком, повідомляє прес-служба зоопарку.

"Частина працівників просила звернути увагу чиновника на те, що розміщення в майбутньому океанаріумі чорноморських дельфінів є незаконним, оскільки три види цих морських ссавців занесено в Червону книгу, діє мораторій на їх вилов. Завезення на територію України також не може бути легальним, оскільки це заборонено міжнародною конвенцією CITES. Народжуваність дельфінів у неволі є вкрай низькою і не забезпечує дельфінарії новими тваринами, а це спонукає до незаконного вилову тварин вимираючого виду з природного середовища. Як показує практика, у всіх дельфінаріях світу спостерігають високий рівень смертності дельфінів", - ідеться в повідомленні.

Працівники зоопарку висловили свою стурбованість і проблемою відчуження землі зоопарку в зв'язку з імовірним будівництвом океанаріуму. Мазурчак запевнив, що забирати землю в зоопарку ніхто не планує. Також чиновник переконує, що повідомлення про перенесення зоопарку необґрунтовані.

Під час зустрічі також обговорювали питання призначення нового директора зоопарку замість звільненого Олексія Толстоухова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram