ГоловнаСуспільствоОсвіта

Табачнику не можна довіряти проведення реформи освіти, - експерт

Журналіст LB.ua зазначила в ефірі ТВі, що система не в змозі реформувати себе сама.

Табачнику не можна довіряти проведення реформи освіти, - експерт
Фото: Макс Левин

Проблема реформи української системи освіти полягає в методах її реалізації.

Таку думку в ефірі каналу ТВі висловила журналістка LB.ua Вікторія Герасимчук.

"Ви говорите, що проблема у відсутності реформи освіти. Насправді, відсутність реформи - не проблема, проблему представляють саме реформи в тому виконанні, в якому ми їх бачили: то Міністерство освіти змінює десятирічну школу на дванадцятирічну, то дванадцятирічку - на одинадцятирічку. І щоразу заново пишуться програми, друкуються підручники. Уявляєте, яка це прірва грошей?", - зазначила вона.

За словами експерта, "гроші, витрачені на друк підручників, які тепер стали непридатними, краще було б витратити на обладнання профільних класів і премії вчителям". Також журналіст висловила думку, що "довіряти Міністерству освіти реформувати систему освіти - це все одно, що чекати, що твої таргани на кухні самі себе потравалять".

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович пообіцяв, що влада докладатиме всіх зусиль, щоб забезпечити дітям, які проживають у сільській місцевості, якісну освіту. Крім того, він заявив,що система дошкільної освіти в Україні вдосконалюватиметься з метою підвищення її якості та надання дітям можливостей розвивати свої здібності вже з раннього віку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram