ГоловнаСуспільствоПодії

Колишню заступницю начальника Львівської митниці засудили за хабар

Під час обшуку тимчасового місця проживання затриманої виявлено більш ніж 96 тисяч доларів.

Колишню заступницю начальника Львівської митниці засудили за хабар
Фото: Макс Левин

Набув чинності вирок Апеляційного суду Львівської області у кримінальній справі, порушеній органами прокуратури за матеріалами СБУ стосовно колишньої заступниці начальника Львівської митниці.

Як повідомили в прес-центрі СБУ, 1 лютого 2011 року співробітники Служби безпеки затримали заступницю начальника Львівської митниці під час отримання хабара за сприяння суб'єкту підприємницької діяльності в оформленні вантажів за заниженою митною вартістю.

Під час проведення обшуку в службовому кабінеті правопорушниці було виявлено предмет хабара - 7 тисяч доларів і більш ніж 25 тисяч доларів, які вона отримала цього дня від своїх підлеглих - начальників підрозділів митниці. Під час обшуку тимчасового місця проживання затриманої виявлено понад 96 тисяч доларів.

Розглянувши зібрані слідством матеріали, суд визнав уже затриману винуватою у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 (одержання хабара, в редакції статті за законом України № 2808-VI від 21.12.2010 року) Кримінального кодексу України, і призначив їй покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 5 років із встановленням випробувального терміну 3 роки і позбавленням права займати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядницьких або адміністративно-господарських функцій терміном на три роки. Відповідно до ст. 54 Кримінального кодексу України, засуджену позбавлено спеціального звання "Радник митної служби 1 рангу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram