ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові заморозили будівництво метро

Незважаючи на нещодавні обіцянки Президента, грошей на добудову станції "Перемога" немає.

У Харкові заморозили будівництво метро

Харківська влада призупинила будівництво станції метрополітену "Перемога".

Про це заявив журналістам мер Геннадій Кернес.

Він зазначив, що будівництво станції законсервовано доти, поки не з'явиться надійне джерело фінансування, оскільки кошти місцевого бюджету не можуть покрити всі витрати.

За словами Кернеса, міська влада шукає джерело стабільного фінансування для подальшого будівництва станцій метрополітену.

Харківський метрополітен продовжуватиме розвиватися. Все залежатиме від рівня фінансування, а рівень фінансування залежить від рівня економіки держави. Це все напряму пов\'язано. Ми ніколи не відмовляли, ми завжди фінансували розвиток харківського метро, але фінанси нас, певною мірою, будуть обмежувати. Я таке доручення підписав. Ми будемо тримати на контролі. Харків буде фінансуватися на такому самому рівні, як Київ, умовно кажучи, але в нас ще є Дніпропетровськ, Донецьк

— Віктор Янукович, Президент України

Він зазначив, що міська рада спільно з обласною державною адміністрацією та депутатами Верховної Ради домагатиметься виділення коштів на будівництво метро у Харкові окремим рядком у державному бюджеті на 2013 рік.

Кернес заявив, що міська влада розглядає можливість залучення коштів Європейського банку реконструкції та розвитку для продовження будівництва, якщо допомоги держави буде недостатньою.

За його словами, Харків уже передав резюме відповідних проектів в ЄБРР.

Нагадаємо, на сьогодні харківське метро налічує 29 станцій, які розташовуються на трьох лініях: Холодногірсько-Заводській, Салтівській та Олексіївській.

30-ту станцію Харківського метрополітену - "Перемога" - повинні були ввести в експлуатацію цього року. На початок року її готовність становила 58%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram