ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

УГКЦ закликає священиків уникати "брудних" пожертвувань

Блаженніший Любомир (Гузар) порадив звертати увагу на причини великих пожертвувань.

УГКЦ закликає священиків уникати "брудних" пожертвувань

Блаженніший Любомир (Гузар) порадив представникам церков звертати увагу на причини великих пожертвувань

Про це він заявив під час круглого столу "Любов до рідної Землі", пише "РІСУ".

Представники українських Церков звернули увагу на те, що в Україні політику роблять заради грошей. Таким чином, політичні групи зацікавлені насамперед у грошах. Заради грошей вони роблять усе

— Блаженніший Любомир (Гузар), Архієпископ УГКЦ

"Якщо ми знаємо, що гроші, які пожертвували на потреби Церкви, "брудні", краще не приймати таких. Не завжди ми про це знаємо. Але є ще другий елемент, який потрібно врахувати, - чому ті гроші дають на церкву. Нині, в передвиборний час, дуже багато дарів дають церквам суто для виборчих цілей, а не для блага церкви", - зазначив Гузар.

За його словами, можна "бачити ситуацію, коли людина, яка наробила багато зла та зрозуміла, що завинила перед Богом і людьми, щиро прагне попросити прощення в Бога і людей, і тоді дає на Церкву якусь пожертву, іноді доволі велику".

"Ми повинні обходити стороною нещирі, нечесні наміри, коли люди дають гроші. Часто людина дає гроші, щоб про нього добре говорили або щоб впливати на Церкву, на духовенство", - пояснив Блаженніший Любомир.

Нагадаємо, раніше УГКЦ закликала вірян не продавати голоси на виборах.

Водночас із початком виборчої кампанії почастішали повідомлення про те, що представники різних конфесій агітують парафіян під час проповідей за певних кандидатів у нардепи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram