ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві вшанували пам'ять Гонґадзе

За роки незалежності в Україні загинув 61 журналіст.

Фото: Макс Левін

Сьогодні, 16 вересня, в 12-ту річницю зникнення Георгія Гонґадзе, в центрі Києва вшанували пам'ять усіх загиблих журналістів.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Активісти принесли зі собою великі паперові куби з іменами загиблих представників засобів масової інформації, запалили свічки і вшанували пам'ять мовчанням.

На думку учасників акції, "смерть Гонґадзе назавжди змінила обличчя країни, а винуватих так і не було знайдено". Водночас, стверджують вони, утиски свободи слова в країні досягли "загрозливих масштабів".

Нагадаємо, Георгій Гонґадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. Через два місяці в лісі під Києвом знайшли обезголовлений труп. Імовірно - належав Гонґадзе.

У липні 2009 року було затримано екс-генерала МВС Олексія Пукача, який тривалий час був у розшуку за підозрою в причетності до вбивства журналіста. Нині над Пукачем триває судовий процес.

Як встановило слідство, Пукач власноручно задушив журналіста за вказівкою тодішнього міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка. Журналіст нібито викликав гнів влади своїми розслідуваннями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram