ГоловнаСуспільствоЖиття

Правопорядок у день виборів Ради забезпечать 60 тис. міліціонерів

У МВС повідомляють, що залучатимуть курсантів і громадських помічників.

Правопорядок у день виборів Ради забезпечать 60 тис. міліціонерів
Фото: tsn.ua

Міністерство внутрішніх справ має намір залучити близько 60 тис. співробітників міліції для охорони правопорядку в день виборів Верховної Ради 28 жовтня.

Про це на брифінгу повідомив начальник управління масових та спортивних заходів департаменту громадської безпеки МВС Олег Матвейцов.

"Що стосується залучення особового складу органів внутрішніх справ для забезпечення правопорядку в день голосування, у нас, відповідно до постанови ЦВК, створено вже 33,6 тис. звичайних і спеціальних виборчих дільниць, які створені на постійній основі. У зв'язку з цим для вирішення завдань, які покладаються на органи внутрішніх справ, доведеться залучити значну кількість правоохоронців. Плануємо залучити в межах 60 тис. працівників", - сказав він.

Матвейцов підкреслив, що оскільки в окремих регіонах кількість особового складу не дозволяє виділити необхідну кількість людей для охорони громадського правопорядку на виборчих дільницях, то до цієї роботи будуть залучатися курсанти, а також громадські помічники з охорони громадського порядку і державного кордону та помічники дільничних інспекторів міліції.

Начальник управління МВС зазначив, що кількість залучених до охорони громадського порядку міліціонерів визначено з урахуванням досвіду попередніх виборів, зокрема, за його словами, на попередніх виборах Президента до охорони порядку було залучено близько 55 тис. міліціонерів.

Як повідомляло агентство, МВС заперечує звинувачення у відсутності реакції на порушення виборчого законодавства.

За словами Матвейцова, з початку виборчого процесу органи внутрішніх справ зареєстрували 220 повідомлень про правопорушення, пов'язані з його перебігом, за результатами перевірки яких порушено 12 кримінальних справ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram