ГоловнаСуспільствоЖиття

Харківські активісти відновили "мовний майдан"

Активісти вважають акцію легітимною.

Харківські активісти відновили "мовний майдан"
архивное фото
Фото: www.mediaport.ua

У Харкові після нічного погрому і нападу невідомих на наметове містечко активісти відновили акцію протесту проти мовного закону.

Нагадаємо, в ніч проти 15 серпня невідомі розгромили пікет проти "мовного" закону в саду Шевченка в Харкові.

Згідно з повідомленням прес-служби обласної міліції, 14 серпня о 01.30 в чергову частину Дзержинського районного відділу міліції міста Харкова надійшло повідомлення про те що, нібито на учасників акції протесту проти "мовного" закону скоєно напад, вкрадено чотири державні прапори, зрізані ножами, розірвані і вкрадені агітаційні матеріали. На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група Дзержинського райвідділу, керівництво Харківського міського управління міліції. Цей факт належним чином зареєстровано у відповідному журналі Дзержинського райвідділу, тепер проводиться опитування свідків щодо збору первинного матеріалу для ухвалення рішення згідно з чинним законодавством.

Як передає кореспондент УНІАН, у ці хвилини в саду Шевченка, що в центрі Харкова, поблизу пам'ятника Тарасу Шевченкові, на тому самому місці, де проходила акція і відбувся напад, зібралося близько 10 активістів. Учасники акції відновили плакати і транспаранти і планують встановити державні прапори, оскільки, як заявляють вони, вночі все це було повністю знищено нападниками.

Активісти вважають акцію легітимною, оскільки вони "вкотре сповістили владу".

Як повідомляли, безстрокова акція протесту проти закону "Про засади державної мовної політики" почалася в Харкові 3 липня з ініціативи місцевих молодіжних організацій. 4 липня міліція розігнала акцію на площі Свободи. 10 серпня після заборони Харківського окружного адміністративного суду протестувальники пішли з площі Свободи і оголосили про продовження акції в мобільному режимі.

За словами активістів, за час акції зібрано до п'яти тисяч підписів противників "мовного" закону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram