ГоловнаСуспільствоПодії

На Херсонщині погасили масштабну лісову пожежу

Під час гасіння вогню троє ліквідаторів отримали опіки різного ступеня тяжкості.

На Херсонщині погасили масштабну лісову пожежу
Фото: mns.gov.ua

Лісові пожежі, які виникли 9 серпня в Цюрупинському районі Херсонської області на територіях Корсунського, Великокопанівського і Раденського лісництв, ліквідовано вчора, 11 серпня.

Про це повідомили в прес-службі МНС України.

До гасіння пожеж залучали 1 тис. 767 осіб і 153 одиниці техніки, зокрема: від МНС - 563 осіб, 91 од. техніки, 3 пожежні літаки Ан-32П і 2 вертольоти Мі-8 з водозливними пристроями; від Міноборони - 442 людей, 12 од. техніки і 1 вертоліт Мі-8 з водозливним пристроєм; від МВС - 465 осіб; від Держлісагентства - 280 осіб і 43 од. техніки; від "Укрзалізниці" - 17 осіб і пожежний потяг.

Є свідок. Свідок уже дав свідчення, які дають нам підстави вважати, що у справі з\'явився підозрюваний", - повідомив заступник генпрокурора. Зокрема, підозрюваний - місцевий житель віком близько 50 років, який підробляє пастухом, котрий своїми необережними діями створив осередок займання.

— заступник генерального прокурора Олександр Галкін

Як повідомляли, за фактом лісових пожеж у Херсонській області порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 245 Кримінального кодексу України (знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу), санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Під час гасіння вогню троє ліквідаторів отримали опіки різного ступеня тяжкості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram