ГоловнаСуспільствоПодії

Із пожежею на Херсонщині борються майже 1800 осіб

Роботи на місці події контролює прем'єр Азаров.

Із пожежею на Херсонщині борються майже 1800 осіб
Фото: mns.gov.ua

До ліквідації двох великих пожеж у Херсонській області залучено 1767 осіб особового складу та залучено 153 одиниці техніки.

Про це повідомила прес-служба МНС.

У числі рятувальників і техніки: від МНС - 553 особи, 91 одиниця техніки, 3 пожежних літаки і 4 вертольоти з водозливними пристроями, від Держлісагентства - 280 осіб і 54 одиниць техніки, від МВС - 150 осіб, внутрішніх військ МВС - 325 осіб, Міноборони - 442 особи і 7 одиниць техніки, від "Укрзалізниці" - 17 осіб і пожежний потяг.

З огляду на складні погодні умови та швидкість поширення лісових пожеж, додатково залучено пожежну техніку та особовий склад з АР Крим, Миколаївської, Запорізької, Одеської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Вінницької, Полтавської та Черкаської областей.

Крім того, до гасіння пожежі залучено підрозділи Держлісагентства, МВС, Міноборони, "Укрзалізниці" та місцеве населення.

Протягом ночі з 9 на 10 серпня, враховуючи обстановку в районі лісових пожеж, проведено перерозподіл сил і засобів для гасіння найнебезпечніших ділянок та захисту населених пунктів. Уранці 10 серпня, після проведення повітряної розвідки, розпочато гасіння вогнищ з одночасним залученням максимально необхідної кількості наземних і авіаційних сил.

Для посилення угруповань на найнебезпечішних ділянках, маневру сил і гасіння можливих нових осередків пожеж створено резерв МНС у кількості 353 осіб і 37 одиниць техніки. Завдяки вжитим заходам станом на 07.00 10 серпня вдалося зупинити поширення пожежі і усунути загрозу для населених пунктів. Ситуацію повністю контролюють. Заходи з ліквідації лісових пожеж тривають.

На місці події працюють урядова комісія з розслідування причин виникнення лісової пожежі під головуванням прем'єр-міністра України Миколи Азарова та штаб із ліквідації надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, в цих районах 9 серпня виникли лісові пожежі, які у зв'язку з сильними поривами вітру, суху та спекотну погоду швидко поширювалися, і до кінця дня досягли окремими вогнищами площ орієнтовно 1500 га.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram