ГоловнаСуспільствоЖиття

Томенко пов'язує вбивство еколога з його професійною діяльністю

Віце-спікер просить МВС розслідувати справу.

Томенко пов'язує вбивство еколога з його професійною діяльністю

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко скерував звернення міністру внутрішніх справ України Віталію Захарченку щодо вбивства відомого українського еколога Володимира Гончаренка.

Про це повідомили в прес-службі Миколи Томенка, нагадавши, що 1 серпня в Дніпропетровську Володимира Гончаренка жорстоко побили. Від отриманих травм керівник громадського руху "За право громадян на екологічну безпеку" помер 4 серпня в лікарні.

Микола Томенко зазначив, що 27 липня В. Гончаренко дав прес-конференцію, на якій озвучив інформацію про розміщення в Саксаганському районі Кривого Рогу 180 тонн хімічно забрудненого та радіоактивного металобрухту. Колеги і громадськість однозначно пов'язують вбивство еколога з його професійною екологічною та громадською діяльністю. За інформацією в ЗМІ, В. Гончаренку неодноразово погрожували невідомі, йдеться в повідомленні.

"В Україні стали непоодинокими випадки побиття та смерті журналістів за їхню професійну діяльність, але вбивство активного громадського діяча й еколога - це кричущий прецедент, який означає, що влада довела країну до авторитарного корумпованого режиму", - заявив Микола Томенко.

Зважаючи на таку ситуацію, заступник голови парламенту звернувся до Віталія Захарченка з вимогою провести оперативне, всебічне й об'єктивне розслідування справи про вбивство Гончаренка, а також поінформувати громадськість про його результати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram