ГоловнаСуспільствоОсвіта

Потреби російської меншини у вивченні мови забезпечено, - експерт

Відкриття шкіл - прерогатива місцевих громад, а не міністерства, - вважає колишній заступник міністра освіти

Потреби російської меншини у вивченні мови забезпечено, - експерт
Фото: glavcom.ua

Відкриття або закриття шкіл - це прерогатива не прем'єр-міністра, а місцевих громад.

Про це в ексклюзивному коментарі LB.ua заявив колишній заступник міністра освіти Павло Полянський.

"Відкриття або закриття російськомовних або інших шкіл - це прерогатива не прем'єр-міністра, а місцевих громад. Подібні директиви - це втручання уряду в роботу місцевої влади, оскільки школи фінансують із місцевих бюджетів", - зазначив Полянський, коментуючи заяву міністра освіти Дмитра Табачника про те, що в Києві потрібно відкрити російськомовну школу.

"На території України всі школи українські, за винятком російської школи в Севастополі, яка є навчальним закладом при Міноборони РФ, і в якій навчаються діти працівників Чорноморського флоту. А вибір мови навчання - це від початку, з набуттям незалежності Україною, було правом батьків", - зазначив колишній заступник міністра.

Відкриття або закриття російськомовних або інших шкіл - це прерогатива не прем\'єр-міністра, а місцевих громад. Подібні директиви - це втручання уряду в роботу місцевої влади.

— Павло Полянський

Він також переконаний, що "потреби російської меншини, яка становить 17% жителів України, у вивченні мови повністю забезпечено".

Нагадаємо, міністр освіти Дмитро Табачник заявив, що в Україні, зокрема в Києві, не вистачає російськомовних шкіл і рекомендував київській владі відкрити російську школу на лівому березі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram