ГоловнаСуспільствоОсвіта

В українські вузи зарахували 14 тисяч абітурієнтів

Приймальні комісії обдзвонюють абітурієнтів з пропозицією принести документи.

В українські вузи зарахували 14 тисяч абітурієнтів
Фото: http://mobilnik.ua

За словами членів приймальних комісій ВУЗів Києва, вони готові прийняти оригінали документів. Працівники комісій оновлюють списки, вивішені на офіційних сайтах, з інтервалом в 2-3 години, а також телефонують тим, кого рекомендовано до зарахування.

"Нам телефонують з приймальних комісій різних ВНЗ, повідомляють, що ми проходимо і рекомендують привезти оригінали", - кажуть абітурієнти, - "Їм доводиться це робити тому, що сайти багатьох ВНЗ зависають і не оновлюються. Тому рух списків ми частіше відстежуємо на порталі vstup.info".

Також, за словами абітурієнтів, списки рухаються куди швидше, ніж передбачалося раніше. "Я думав, що списки будуть статичними. 1 серпня - перший список, 5 - другий, і так далі", - говорить абітурієнт Влад - "Не побачив себе в першому списку і зрозумів, що чекати доведеться довго. Але в той самий вечір мені подзвонили з НАУ, і я відвіз всі документи. Багато людей відсіюються зі списків, особливо, якщо вони подавали документи одразу у кілька великих ВНЗ або на кілька факультетів".

Є також рекомендовані до зарахування абітурієнти, які не поспішають приносити оригінали документів, а чекають другої і третьої хвилі списків, щоб точно вирішити, якому з ВНЗ віддати перевагу.

Згідно з даними Єдиної державної електронної бази з питань освіти, станом на 3 серпня до зарахування рекомендовані 292 178 осіб. Близько 14 тисяч з них є офіційно зарахованими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram