ГоловнаСуспільствоПодії

Балога б'є на сполох: висока імовірність повеней

Міністр пропонує вжити запобіжні заходи.

Балога б'є на сполох: висока імовірність повеней
Фото: Макс Левин

Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога закликав прем'єра Миколу Азарова скликати 7 серпня позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій через імовірність повеней.

Як повідомляє прес-служба МНС України, про це йдеться в листі Балоги до Азарова.

Балога пропонує на засіданні детально проаналізувати причини, які можуть призвести до виникнення в Україні затоплень великих територій в результаті сильних дощів і злив, і ухвалити відповідні рішення щодо запобігання таким випадкам.

"Нестабільність погодних умов в Україні, висока імовірність випадання значних (аномальних) опадів з урахуванням існуючих проблем, пов'язаних зі станом систем оповіщення населення, захисних дамб, гідротехнічних споруд на водних об'єктах держави, вимагають вживання невідкладних організаційних та практичних заходів", - сказано в листі.

Балога зазначає, що це питання особливо актуальне у зв'язку з тим, що останнім часом на територіях різних країн світу мали місце сильні опади, які призвели до загибелі сотень людей і завдали значних матеріальних збитків. Зокрема, мова йде про Китай, Індію, Грузію.

Як нагадує прес-служба МНС України, найбільш резонансною стала повінь у Краснодарському краї Росії, в результаті якої загинула 171 людина, більше ніж 18 тисяч людей втратили майно, повністю були знищені 400 домогосподарств. В рамках розслідування обставин надзвичайної ситуації затримані мер міста Кримськ, глава Кримського району і керівник Управління з попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту районної адміністрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram