ГоловнаСуспільствоПодії

На Полтавщині затримали за хабарництво заступника начальника податкової міліції

Сума "подяки" становила 80 тис. грн.

На Полтавщині затримали за хабарництво заступника начальника податкової міліції
Фото: Макс Левин

Затримано за хабарництво заступника начальника Управління податкової міліції Державної податкової служби в Полтавській області.

Як повідомили в прес-службі ГУБОЗ МВС України, податківець систематично вимагав і отримував хабарі від зацікавлених осіб і суб'єктів господарювання, яких притягували до відповідальності у кримінальних справах, які перебували в його виробництві. Він закривав кримінальні справи, змінював кваліфікацію злочинів і процесуальний статус і здійснював подальше "кришування" злочинної діяльності.

До правоохоронців звернувся громадянин із заявою про те, що податківець вимагає в нього хабар за повернення бухгалтерських і фінансових документів, вилучених під час досудового слідства у кримінальній справі, за якою обвинувачують його батька щодо ухилення від сплати податків, і за завершення слідства у справі в максимально стислі терміни.

Податківець призначив зустріч у міському парку, де з метою маскування отримання хабара він передав аркуш паперу, на якому було записано номер мобільного телефону довіреної особи на отримання грошей.

Знайомого податківця затримали на місці призначеної зустрічі під час отримання коштів у розмірі 80 тис. грн.

Податківця затримано, стосовно нього порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 368 (отримання хабара) Кримінального кодексу України.

Раніше повідомляли, головний податківець Тернопільщини "погорів" на хабарі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram