ГоловнаСуспільствоЖиття

Азаров наказав придумати, як поліпшити якість води в проблемних регіонах

Мінприроди та Мінрегіонбуду доручено до 25 липня розробити відповідний план.

Азаров наказав придумати, як поліпшити якість води в проблемних регіонах

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Міністерству екології та природних ресурсів і Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства до 25 липня розробити план заходів для підвищення якості води в регіонах, де існують відповідні проблеми.

Про це він сказав, відкриваючи засідання уряду.

"Я поставив завдання перед Мінекології, Мінрегіоном, іншими відомствами: за тижневий термін розробити реалістичний перелік заходів для якнайшвидшого виправлення ситуації на тих територіях, де є застереження вчених і фахівців до якості води", - повідомив прем'єр.

Азаров зазначив, що кошти державного та місцевих бюджетів необхідно сконцентрувати на проектах, які комплексно вирішують проблеми водопостачання територій і базуються на застосуванні новітніх технологій.

"Вода в Україні буде відповідати європейським нормам, це питання не такого вже віддаленого майбутнього", - додав він.

Прем'єр наголосив, що забезпечення населення якісною водою - завдання державного значення, тому до вирішення цього питання необхідно підходити дуже відповідально.

Нагадаємо, Азаров вважає за необхідне забезпечити цілодобове централізоване постачання води високої якості в усі населені пункти України.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Клюєв також наголошує на актуальності проблем забезпечення населення якісною водою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram