ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні від початку року в ДТП загинуло більш ніж 100 дітей, - ДАІ

Державтоінспекція взялася за запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму.

В Україні від початку року в ДТП загинуло більш ніж 100 дітей, - ДАІ
Фото: Юрий Пожарник

За шість місяців 2012 року за участю неповнолітніх в Україні сталося 1 632 ДТП, у яких загинули 116 дітей і були травмовані 1 732.

Про це в коментарі розповів начальник відділу профілактичної роботи Управління ДАІ МВС України Олександр Зубенко.

За його словами, лише 459 ДТП сталися з вини самих дітей.

"Якщо брати і порівнювати з 2011 роком, то ми маємо незначне збільшення і кількості ДТП за участю дітей, і числа дітей, травмованих і загиблих у ДТП. Якщо брати ДТП із вини дітей, то в нас кількість зросла практично на 20%, а ДТП за участю дітей побільшало на 13%.

Він також зазначив, що провина за ДТП переважно лежить на дорослих, оскільки дитина порівняно з дорослим оцінює ситуацію на дорозі зовсім по-іншому.

Олександр Зубенко зазначив, що Державтоінспекція проводить широкий спектр профілактичних заходів, спрямованих на запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму.

"Кожен працівник Державтоінспекції закріплений за навчальним закладом, де протягом навчального року проводять уроки та бесіди. Під час таких уроків обговорюють питання безпеки на дорозі. Перед кожними канікулами в школах проходять декади безпеки дорожнього руху. Перед початком літніх канікул проходять масові заходи - дні безпеки дорожнього руху, які спрямовані на запобігання дитячому травматизму в період літніх канікул, проходять змагання між загонами юних інспекторів дорожнього руху, які працюють у школах", - додав він.

Олександр Зубенко також зазначив, що під час шкільних канікул профілактична робота відбувається у літніх таборах. Співробітники Державтоінспекції, зокрема, проводять із дітьми бесіди, уроки, тематичні заходи, всілякі вікторини. А починаючи з 20 серпня по 20 вересня, щорічно проходить всеукраїнський захід "Увага! Діти на дорозі!", коли співробітники ДАІ максимально відвідують усі школи для того, щоб нагадати дітям про необхідність дотримуватися правил дорожнього руху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram