ГоловнаСуспільствоПодії

Хабарника-мера Болграда випустили з-під варти

Більш ніж 35 тис. доларів хабара не стали перепоною для рішення про підписку про невиїзд.

Хабарника-мера Болграда випустили з-під варти
Фото: bessarabiainform.com

Мера Болграда Сергія Корольова, який попався на великому хабарі наприкінці лютого, суд звільнив з-під варти.

Як повідомили в прес-службі прокуратури Одеської області в п'ятницю, суд ухвалив рішення змінити запобіжний захід на підписку про невиїзд.

Як повідомляли, в середині травня прокуратура Одеської області передала до суду кримінальну справу проти Корольова, якого затримали наприкінці лютого під час отримання хабара в розмірі 30 тисяч доларів і 50 тисяч гривень. Хабар він отримав за відчуження двох нерухомих об'єктів комунальної власності.

Чиновникові висунули звинувачення в рамках ч. 4 ст. 368 (отримання хабара в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України, яка передбачає до 5 років позбавлення волі.

Корольов неодноразово ставав об'єктом уваги ЗМІ. Наприкінці грудня 2011 року він у власному джипі Volvo скоїв зіткнення з машиною "швидкої допомоги". У ДТП ніхто не постраждав, а мер Болграда обіцяв медикам власним коштом полагодити машину. Тому Одеська обласна Державтоінспекція не зафіксувала факту ДТП. Однак кілька одеських ЗМІ з посиланням на очевидців ДТП тоді повідомляли, що мер Болграда виглядав нетверезим.

До цього, в жовтні 2011 року, він у тому самому Volvo збив у селі Василівка 5-річного хлопчика. Дитина потрапила до лікарні із закритою черепно-мозковою травмою і струсом мозку. При цьому в ДАІ заявили, що водій не винен у ДТП, оскільки малюк несподівано вискочив на проїжджу частину.

У серпні 2011 року Сергій Корольов побив директорку дитячого садка №5 Лідію Ховавчук. За словами свідків, п'яний мер "прийшов висувати якісь претензії". Спочатку не поскупився на погрози, а потім розпустив руки і побив жінку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram