ГоловнаСуспільствоЗдоров'я
Спецтема
Дело Слюсарчука

Діагноз "Доктора Пі" провокує сумніви, - експерт

Але психіатри не здатні перевірити його екстрасенсорні здібності.

Діагноз "Доктора Пі" провокує сумніви, - експерт

Діагноз Андрія Слюсарчука, поставлений йому львівськими судовими психіатрами, провокує сумніви у фахівців. Про це розповів Семен Глузман, президент Асоціації психіатрів України, коментуючи для LB.ua переведення "Доктора Пі" в Київську психіатричну лікарню ім. Павлова.

"Ми неодноразово обговорювали це в професійному середовищі - поставлений Слюсарчукові у Львові діагноз і рекомендації психіатрів провокують великі сумніви, - сказав Глузман. - Я сподіваюся, що в Центрі судово-психіатричних експертиз, який знаходиться на території лікарні Павлова, його обстежать професійно й об'єктивно. Міра покарання в цій справі важлива не тільки для Слюсарчука, а й для всього українського суспільства. І важливо, щоб суддя зачитав вирок не тільки цій людині, а й тим, хто створив умови для вчинення його злочинів. Інакше люди житимуть у страху, що їхнім терапевтом чи хірургом може виявитися людина з купленим дипломом".

Ми з колегами вважаємо, що Слюсарчук осудний і дієздатний. Здоров\'я і мораль - це різні категорії. Історія знає безліч серійних убивць, і майже ніхто з них не був визнаний недієздатним.

— Семен Глузман

Коментуючи інформацію від Київського ГУ МВС про те, що психіатри повинні перевірити екстрасенсорні здібності Андрія Слюсарчука, Глузман наголосив: медицина сьогодні такого не робить. "Якщо в Києві хтось винайшов спосіб перевірки екстрасенсорних здібностей, ми повинні негайно повідомити про це Нобелівський комітет. А наразі психіатрів учать лише лікувати людей, які вважають, що володіють екстрасенсорними здібностями".

Нагадаємо, наразі проти Слюсарчука порушено дві кримінальні справи - за підозрою в шахрайстві і за підозрою у використанні підроблених документів, хоча родичі жертв і журналісти звинувачують його в численних убивствах, які він здійснював під виглядом хірургічних операцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram