ГоловнаСуспільствоЖиття

На Тернопільщині мешканці села перекрили автотрасу держзначення

Люди ведуть боротьбу проти будівництва птахокомплексу.

На Тернопільщині мешканці села перекрили автотрасу держзначення
Фото: www.segodnya.ua

Близько 500 мешканців села Великий Ходачків Козівського району Тернопільської області перекрили автотрасу державного значення Тернопіль - Стрий - Кіровоград - Знам'янка.

Про це повідомила одна з протестувальників, мешканка села Ольга Деркач.

Активісти вимагають вплинути на ситуацію з розташуванням птахокомплексу в їхньому селі, яке вони вважають незаконним та таким, що загрожує екологічним лихом.

За словами Деркач, люди вже три роки ведуть боротьбу проти будівництва птахокомплексу в селі, адже ферма з вирощування індиків загрожує здоров'ю місцевих жителів. Селяни написали вже 46 звернень в різні інстанції, але отримали лише відписки.

"Завтра буде проходити судове засідання щодо визнання недійсним договору про оренду землі між Велікоходачківською сільською радою та підприємством "Агропродсервіс Плюс". Тому люди сьогодні вийшли, щоб заявити про себе і домагатися того, щоб суд виніс справедливе і законне рішення, враховуючи думку селян", - сказала Деркач.

Працівників правоохоронних органів наразі на місці немає. Водночас через перекриття дороги на трасі вже утворився затор з майже 100 автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram