ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Богатирьова: Сьогодні питанням охорони здоров'я в Україні приділяється більше уваги, ніж будь-коли

Віце-прем'єр виступила перед представниками ВООЗ.

Міністр охорони здоров'я, віце-прем'єр Раїса Богатирьова провела зустріч з представниками Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я в Копенгагені.

Віце-прем'єр підкреслила: "Сьогодні питанням охорони здоров'я в Україні приділяється більше уваги, ніж будь-коли. Охорона здоров'я - це в першу чергу аспект гуманітарної політики".

На зустрічі з міжнародними експертами були обговорені основні тези національної стратегії України "Здоров'я 2020". Як розповів LB.ua член делегації, директор Інституту екогігієни і токсикології ім. Л.І.Медведя Микола Проданчук, в обговоренні було виділено кілька найважливіших аспектів: інфекційні та неінфекційні захворювання, виклики, які стоять перед українською охороною здоров'я, подолання цих викликів, охоплення населення імунізацією. "А також модернізація охорони здоров'я, фінансування галузі, кадрове забезпечення, - розповів експерт. - Обговорювалося, як забезпечити українців необхідною кількістю лікарів і медсестер, створити для лікарів умови, в яких їм хотілося б працювати вдома, а не їхати за кордон".

Обговорювалися також питання гуманітарної політики: проблеми освіти, виховання, культури, духовності.

Під час зустрічі були досягнуті угоди про обмін досвідом між українськими та європейськими чиновниками від охорони здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram