ГоловнаСуспільствоЖиття

Трудовий кодекс у нинішній редакції не затвердять, - експерт

Згідно з нововведеннями, українців можуть змусити працювати 12 годин.

Трудовий кодекс у нинішній редакції не затвердять, - експерт
Фото: Предоставлено Оксаной Продан

Проект нового Трудового кодексу в нинішній редакції не затвердять.

Таку думку в ексклюзивному коментарі LB.ua висловила голова Всеукраїнського об'єднання малого та середнього бізнесу "Фортеця" Оксана Продан.

"Думаю, що буде ситуація, як із більшістю одіозних законопроектів, коли спочатку існує більш страхітливий законопроект, але приймають значно поліпшений", - зазначила Продан.

При цьому вона зазначила, що ще не відомо, чи долучаться до протесту, про який уже заявили профспілки, роботодавці та підприємці, в разі ухвалення Трудового кодексу в другому читанні.

"Профспілки вже заявили про те, що вийдуть на акції протесту, але чи долучаться до них роботодавці та підприємці - наразі не відомо. Ми це питання ще не обговорювали", - сказала голова об'єднання.

Зазначимо, згідно з проектом нового Трудового кодексу, роботодавці мають право встановлювати 12-годинний робочий день, звільняти працівника без пояснень причини, а також самостійно встановлювати обов'язкові норми для співробітників. Окрім того, тривалість випробувального терміну збільшується до шести місяців.

Нагадаємо, на початку травня українські профспілки заявили, що ухвалення нової редакції Трудового кодексу України та Закону "Про зайнятість населення" без всенародного обговорення неможливе й може призвести до страйків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram