ГоловнаСуспільствоЖиття

Лутковська захищатиме сурогатну матір у суді

Підопічна омбудсмена вважає, що з нею підписали фальшивий контракт.

Лутковська захищатиме сурогатну матір у суді
Фото: obozrevatel.com

Омбудсмен Валерія Лутковська захищатиме в суді інтереси віннічанки Ірини, яка погодилася стати сурогатною матір'ю і півтора роки тому народила для італійської пари двох хлопчиків.

Про це вона заявила під час судового засідання у вівторок.

"Оскільки в цій справі мова йде про долю неповнолітніх дітей, а їх інтереси ніхто не представляє, прошу суд визначити в якості їх представника радника Уповноваженого", - сказала Лутковська.

Як розповіла напередодні судового засідання вінничанка Ірина, вона дала згоду на сурогатне материнство і штучне запліднення. Однак, стверджує жінка, грошей від замовників вона не отримувала, жодної угоди з ними не підписувала, а договір про сурогатне материнство, який складено у двох примірниках, вважає підробкою.

Вона зазначає, що ані під час вагітності, ані після пологів, коли вона з недоношеними дітьми протягом двох місяців перебувала у Вінницькій обласній лікарні, італійці не проявляли інтересу до її стану та стану здоров'я дітей.

"Італійці також жодного разу не з'явилися на судові засідання, а користуються послугами своїх представників, тому діти їм не потрібні", - зауважує жінка, коментуючи рішення Барського райсуду Вінницької області, який зобов'язав змінити дітям, яких народила Ірина, імена та прізвища та передати їх біологічним батькам - громадянам Італійської Республіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram