ГоловнаСуспільствоЖиття

Правоохоронці не можуть претендувати на 2 млн грн за розкриття теракту, - прокуратура

У відомстві не можуть вирішити, кого нагородити за допомогу в Дніпропетровську.

Правоохоронці не можуть претендувати на 2 млн грн за розкриття теракту, - прокуратура
Фото: dp.vgorode.ua

У прокуратурі вважають, що правоохоронці не повинні претендувати на 2 млн грн винагороди, що її обіцяли за інформацію про теракти в Дніпропетровську 27 квітня.

Про це заявила прокурор Дніпропетровської області Наталія Марчук.

Вона зазначила, що населення активно телефонувало на гарячу телефонну лінію, оголошену після терактів.

"Є люди, дзвінки яких нам дуже допомогли. Нині цих осіб опитують як свідків. Моя думка як прокурора області - правоохоронці не повинні претендувати на цей призовий фонд. Це питання інформації, яка надійшла від населення. Тут цікавий інший факт. Є декілька свідків, які нам допомогли розкрити інші, реально серйозні злочини. Що з ними робити? Напевно, вони теж можуть сподіватися на винагороду", - зазначила прокурор області.

При цьому Н. Марчук зазначила, що прокуратура не розподіляє винагороду. Проте в кожнім разі, якщо рішення буде прийнято, про це обов'язково повідомлять широку громадськість.

За її словами, жителі Дніпропетровська надали правоохоронцям 1500 приватних камер відеоспостереження з записами, що допомогло встановити злочинців і простежити їхні маршрути в день теракту. Н. Марчук відзначила професіоналізм і цілодобову напружену роботу протягом місяця після вибухів двох тисяч рядових працівників міліції, для яких "було справою честі розкрити цей злочин".

Нагадаємо, 2 червня Бабушкинський районний суд Дніпропетровської області обрав запобіжним заходом для чотирьох підозрюваних у вибухах у Дніпропетровську арешт на два місяці - до 1 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram