ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Україна зірвала запуск першого телекомунікаційного супутника

Вирішувалося питання з виділенням Україні точки розміщення на геостаціонарній орбіті.

Україна зірвала запуск першого телекомунікаційного супутника
Фото: http://astroinformer.com

Запуск українського супутника "Либідь" не відбудеться 2013 року через те, що півтора року узгоджували орбітальну позицію для нього.

Про це повідомив генеральний конструктор і гендиректор російського ВАТ "Інформаційні супутникові системи" імені Решетньова "(ІДС) Микола Тестоєдов.

"Робота триває, але, на жаль, практично на півтора року було призупинено проект. Річ у тім, що в замовника (Державне космічне агентство України, - LB.ua) були проблеми з оформленням орбітально-частотного ресурсу, простіше кажучи, вирішувалося питання з виділенням Україні точки розміщення на геостаціонарній орбіті", - сказав він.

Тестоєдов додав, що ця затримка не дозволить запустити супутник "Либідь" наприкінці 2013 року, хоча ІДС докладає до цього всіх зусиль. "Ми працюємо, нещодавно відбулася чергова зустріч у представництві MDA (канадська компанія, - ред.). Наша команда з травня працює в Києві", - зазначив він.

Контракт вартістю 254 млн доларів між компанією MDA і Національним космічним агентством України на створення апарата "Либідь" було підписано 15 грудня 2009 року.

Супутник забезпечить в Україні пряме телемовлення та широкосмуговий доступ в інтернет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram