ГоловнаСуспільствоЖиття

Попов виступив на захист столичного зоопарку

Голова КМДА хоче зберегти 30 га паркової зони в центрі Києва.

Попов виступив на захист столичного зоопарку
Фото: kmv.gov.ua

Голова КМДА Олександр Попов виступає категорично проти перенесення столичного зоопарку.

Про це керівник міста повідомив, відповідаючи на запитання журналістів.

"Зоопарк практично в центрі міста виконує дуже важливу рекреаційну й екологічну місію. Скорочувати його територію, а тим більше - переносити в інше місце, - було б неправильно. Адже наш столичний зоопарк - це не тільки тварини. Це більш ніж три десятки гектарів паркової зони в центрі міста. Тому особисто я як киянин категорично проти перенесення зоопарку", - зазначив Олександр Попов.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, як слова голови КМДА корелюються із заявами головного архітектора Києва Сергія Целовальника про необхідність перенесення зоопарку, Олександр Попов зазначив, що дискусія з таких важливих питань - це нормально.

"Київ - демократичне місто, в якому вітається плюралізм думок. Я тільки-но пояснив свою позицію як керівник КМДА, і буду на ній наполягати. Головний архітектор, безумовно, має право на власну думку", - зазначив Попов.

Олександр Попов також зауважив, що наразі питання про долю зоопарку не є актуальним, проте за потреби він готовий винести його на обговорення киян і навіть на референдум.

"Сьогодні всі дискусії про місце розташування зоопарку не є актуальними. Але за потреби я готовий винести питання на обговорення киян. Якщо знадобиться - на референдум", - сказав Олександр Попов, додавши, що в такому разі він особисто переконуватиме киян зберегти зоопарк на наявній території.

Голова міста також нагадав, що одним із питань ініційованого ним референдуму є збільшення площі зелених насаджень у місті на 20%." Ми виносимо на референдум питання про збільшення площі зелених насаджень у місті на 20% саме для того, щоб у майбутньому запобігти будь-яким спробам забудувати парки і сквери", - акцентував Олександр Попов.

Нагадаємо, що головний архітектор Києва Сергій Целовальник виступив за перенесення зоопарку. "Я і рік тому пропонував, і зараз: треба знайти місце в Києві, на якихось великих територіях, які не мають контакту з житлом і особливих кордонів, щоб це була зелена зона. Можливо, зробити з нього рекреаційну зону. Також можна зробити в ньому якийсь науковий відділ, розплідник, де вирощували б нових тварин, якийсь обмінний фонд. А на тому місці, де сьогодні зоопарк, можна було б залишити або наукові відділи, або адміністрацію, або навіть певні види тварин, які не є галасливими і не пахнуть. Так у нас були б два майданчики: науково-дослідницький і основний зоопарк", - цитують Целовальника УНН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram