ГоловнаСуспільствоЖиття

Київські школярі обрали пожежних своїми героями

Учні вирішили підвищити грамотність у пожежній справі.

Київські школярі обрали пожежних своїми героями
Олесь Довгий (в центре) со школьниками

Випускники шкіл Дніпровського району столиці в четвер відвідали Самостійну державну пожежну частину №13.

Напередодні літніх канікул, які для випускників вже почалися, дітям ще раз нагадали про правила пожежної безпеки та дії в екстремальних ситуаціях.

Екскурсоводом з пожежної частини виступив начальник Дніпровського районного в м. Києві управління ГУ МНС України, полковник внутрішньої служби Ігор Шилохвіст. Він розповів, як оперативно-рятувальні наряди реагують на сигнал тривоги, і як від їх швидких і злагоджених дій залежить життя людей. Після екскурсії гості поставили багато питань керівнику пожежної частини, сфотографувалися на пам'ять, а дехто навіть уявив себе майбутнім рятувальником.

"Чом би й ні - адже професія захоплююча, а головне - потрібна людям", - зазначив Олексій Касумов, 11-класник 129-ї школи.

"Після цієї екскурсії наші діти стануть відповідальніше ставитися до свого життя. Адже вони побачили не тільки унікальну експозицію в музеї, а й зрозуміли, якими зусиллями, нехтуючи здоров'ям і часом навіть ціною життя, доводиться рятувальникам охороняти їх безтурботне дитинство, добробут і спокій їхніх батьків", - зазначив Олесь Довгий, який організував відвідування школярами пожежної частини.

На думку політика, пожежні демонструють той приклад підростаючому поколінню, який необхідний саме сьогодні.

"Нам важливо забрати дітей із вулиці, подалі від впливу сумнівних компаній. А пожежна частина №13 є перлиною Києва та предметом гордості Дніпровського району. Тут працюють 11 кавалерів ордена "За мужність". На прикладі пожежників, справжніх героїв - не тих, яких ми бачимо зараз на білл-бордах, а тих, хто щоденною подвигом доводять свою мужність, - у молодої людини формується відповідальність не тільки за себе, а й за наступні покоління та свою державу", - зазначив Довгий.

Про побачене та почуте на екскурсії пожежною частиною 10-класниця Юлія Корзенюк розповість друзям у своїй 66-й школі.

"Влітку ми плануємо прийти сюди ще раз. Приведемо молодших учнів - ми розуміємо значення безпеки для нашого покоління", - сказала школярка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram