ГоловнаСуспільствоЖиття

Попов хоче, щоб автобуси і трамваї їздили, як метро

КМДА визначила пріоритетні напрями роботи на найближчі роки.

Попов хоче, щоб автобуси і трамваї їздили, як метро
Фото: segodnya.ua

У Києві впроваджують нову, інтелектуальну систему керування транспортом.

Як заявив журналістам голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, це стане одним із пріоритетних напрямів роботи міської влади в найближчі роки.

"Ми створюємо в місті принципово нову систему громадського транспорту, завдання якої - забезпечити киянам комфорт, швидкість і доступність громадського транспорту. Мова не тільки про нову схему маршрутів і серйозне оновлення парку комунального транспорту, хоча і цю роботу ми продовжуватимемо. Нова система громадського транспорту передбачає також, що він почне працювати більш чітко, без перебоїв і затримок", - сказав Олександр Попов.

Щоб наземний громадський транспорт працював чітко, як метро, в місті впроваджують автоматизовану систему керування дорожнім транспортом і, зокрема, автоматизовану систему диспетчерського управління. Фахівці підрахували, що такі кроки на 15-20% збільшать пропускну здатність автошляхів міста.

Крім того, в рамках модернізації транспорту місто відпрацьовує нову, сучасну систему оплати за проїзд за допомогою універсальної електронної карти. Автоматизація дозволить також впровадити транспортне моделювання як інструмент прогнозування транспортних потоків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram