ГоловнаСуспільствоЖиття

Колесніков: нічні поїзди небезпечні

Класичні нічні поїзди повністю вичерпали свій ресурс, тому їх замінять протягом 5 років.

Колесніков: нічні поїзди небезпечні
Фото: Макс Левин

Віце-прем'єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков підтверджує, що протягом п'яти років в Україні позбудуться нічних поїздів.

Про це він повідомив журналістів у Донецьку.

За словами Колеснікова, вагонів, які курсують зараз на нічних рейсах Україною, не замінювали щонайменше 25 років.

"Так званих класичних нічних поїздів через п'ять років не залишиться тому, що вони повністю вичерпали свій ресурс. І ніхто не буде наражати на ризик життя людей. Їм на зміну прийдуть швидкісні потяги Hyundai", - додав він.

Міністр зазначив, що наразі для повної заміни нічних потягів не вистачає нових поїздів.

"Аби робити дуже зручні стикування, потрібно десь 10-15 поїздів. Їх наразі 4, і ще 2 прийдуть найближчими днями", - наголосив він.

Нагадаємо, згідно з новим графіком руху пасажирських поїздів на 2012-2013 роки, який набуде чинності 27 травня, міжрегіональні електропоїзди Hyundai курсуватимуть сполученням Київ-Харків (2 пари) і Київ-Львів (1 пара).

Решту електропоїздів Hyundai на Львівському та Донецькому напрямках призначать у першій половині червня.

10 нових двосистемних міжрегіональних електропоїздів у дев'ятивагонній комплектації від Hyundai Corporation постачають у рамках проекту запровадження в Україні швидкісного залізничного руху за контрактом, підписаним з компанією Hyundai Corporation 16 грудня 2010 року.

Електропоїзди Hyundai призначені для перевезень пасажирів з експлуатаційною швидкістю до 160 км/год. залізницями України з шириною колії 1 520 мм на електрифікованих ділянках колії з постійним струмом із напругою 3000 В і змінним струмом із напругою 25 000 В, частотою 50 Гц.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram