ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Фінансування медицини буде збільшуватися, - Богатирьова

МОЗ обіцяє використовувати ресурси раціонально.

Фінансування медицини буде збільшуватися, - Богатирьова
Фото: obozrevatel.com

Про це розповіла віце-прем'єр, міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова, відповідаючи на запитання кореспондента LB.ua про ресурсне забезпечення медреформи.

"З одного боку, ресурсів завжди не вистачає. А з іншого - навіть ті, які є, за правильного акценту на пріоритеті можна використовувати якісніше. Тому я не можу сказати, що без збільшення ресурсного компонента ми доможемося швидких результатів. Як і не можу сказати, що ми повинні зупинятися через те, що зараз не можемо отримати вповні все те, що нам потрібне, - пояснила віце-прем'єр. - Сьогодні влада, і зокрема Президент, гарантують, що фінансування медичної галузі буде збільшуватися".

Утім, за словами Раїси Богатирьової, МОЗ планує знайти на такий програмний підхід, який дозволив би поліпшити якість медичної допомоги без додаткових ресурсних витрат. "Одне можу сказати напевне: відкочування назад не буде, ми будемо йти тільки вперед", - додала віце-прем'єр.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що реформа охорони здоров'я відбувається не тільки в пілотних областях, а й в інших регіонах України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram