ГоловнаСуспільствоЖиття

Попов налагодив діалог з інвалідами

Київська міська державна адміністрація шукає нові форми роботи з людьми.

Попов налагодив діалог з інвалідами
Фото: Макс Левин

Київська міська державна адміністрація шукає нові форми роботи з людьми, чиї фізичні можливості обмежені через хворобу. Зокрема, з ініціативи глави КМДА Олександра Попова напрямки, які потребують негайного реагування з боку міської влади, тепер визначатимуть самі інваліди.

"Київ - столиця. Жити тут престижно, але непросто. Перш за все, якщо взяти до уваги високий темп життя та високі столичні ціни. І найбільше труднощів зазнають кияни з обмеженими можливостями. Через це вони отримують порівняно низькі доходи. А звідси і менші можливості для гідного, повноцінного життя. Тому обов'язком влади має стати створення умов для кращого медичного забезпечення, навчання і роботи людей з обмеженими можливостями", - сказав Олександр Попов під час зустрічі з членами Координаційної ради міських громадських організацій інвалідів.

"Я попросив організувати цю зустріч тому, що мені важливо почути вас, почути ваші пропозиції про те, що має робити влада першочергово", - підкреслив градоначальник.

Як повідомляли, Київська міськдержадміністрація визначила пріоритетом 2012 року соціальну підтримку найбільш уразливих верств населення. Зокрема, за словами Попова, цього року в бюджеті в 14 разів збільшено суму на щомісячну матеріальну допомогу малозабезпеченим. Зокрема, її отримують 13 тис. дітей-інвалідів та 34 тис. інвалідів з пенсією менше 1200 грн. Цього року майже в п'ять разів збільшено видатки на оздоровлення пільговиків, втричі більше грошей витратять на засоби реабілітації інвалідів.

Велику увагу міська влада приділяє і соціальній реабілітації інвалідів. Зокрема, цього року в Києві відкриється Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Всі зупинки швидкісного трамваю та міської електрички обладнають ліфтами для підвезення інвалідів. Новий наземний транспорт, який закуповують за кошти міськбюджету, повністю пристосований для пересування людей з обмеженими фізичними можливостями. Триває робота щодо залучення вітчизняних і зарубіжних інвестицій для розвитку київських підприємств, на яких працюють люди з обмеженими можливостями. "Необхідна реальна інтеграція людей з обмеженими можливостями у відкритий ринок праці", - сказав Олександр Попов.

На думку керівництва КМДА, однією з першочергових завдань міської влади залишається рівень медичного забезпечення громадян з обмеженими фізичними можливостями. "Пропоную об'єднати зусилля міської влади та громадських організацій для формування переліку проблем, що вимагають негайного вирішення та пошуку шляхів їх вирішення", - сказав Олександр Попов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram