ГоловнаСуспільствоЖиття

Б'ютівець: "мовну карту" регіоналів бито

Електорат Партії регіонів більше не купиться на обіцянки про другу державну.

Б'ютівець: "мовну карту" регіоналів бито
Фото: obozrevatel.com

Таку думку висловив Степан Курпіль, народний депутат від БЮТ, коментуючи інформацію про можливе ухвалення цього тижня закону "Про засади державної мовної політики" №9073.

"Ми розцінюємо цей крок як провокацію і наступ на українську мову. Партія регіонів, рейтинги якої останнім часом сильно падають, намагається використовувати свій старий засіб - розіграти мовну карту. Але я думаю, що цю карту бито. Електорат регіоналів уже не купиться на ці обіцянки", - вважає народний депутат.

Курпіль також наголосив, що законопроект Ківалова-Колесніченка отримав негативний відгук Академії наук. Окрім того, за інформацією нардепа, Венеціанська комісії схвалила тільки деякі пункти законопроекту. "Оцінка комісії містить пункт про те, що новий законопроект загрожує існуванню української мови взагалі", - розповів депутат.

На думку Курпіля, ухвалення закону про мовну політику в редакції регіоналів дестабілізує ситуацію в країні. Опозиція має намір протестувати: "Ми порадимося з приводу того, як протистояти наступу на українську мову. Ця тема зазвичай провокує велике зацікавлення громадськості. Тож, я думаю, вона відповість адекватно".

Нагадаємо, раніше один із співавторів законопроекту Сергій Ківалов заявив, що документ захищає українську мову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram