ГоловнаСуспільствоОсвіта

В одеських школах вводять незаконні побори

Батьків примушують оплатити літній табір.

В одеських школах вводять незаконні побори
Фото: tutbablo.ru

Адміністрація ЗОШ №40 зобов'язала батьків до 15 травня оплатити літній табір у примусовому порядку, пише "048".

Така сама ситуація, розповідають одесити, в інших міських школах.

Шкільний табір, за словами мами одного хлопчика, запрацює 8 червня. Група дітей з викладачами гулятиме на природі, відвідуватиме різноманітні гуртки творчості, кінотеатр (за окрему плату). У батьків вимагають по 17 гривень за харчування на щодень. Але що цікаво - якщо батьки мають інші плани для дитини на літо, все одно за перші три дні табору потрібно заплатити.

"На зборах зажадали здати по 80 гривень із кожного, в іншому класі - по 50 гривень. Хто придумує цю плату, чому ми повинні платити за табір, якщо не збираємося відвідувати його, не розумію", - зазначає мама першокласника.

Чиновники пообіцяли з'ясувати ситуацію.

"Це якась самодіяльність школи, відвідувати табір можна тільки добровільно. Табір при школі організовують для тих діток, яких немає з ким залишити влітку, щоб дитина не сиділа сам у квартирі, поки батьки на роботі. Якщо батьки знають, чим зайняти малюка, хочуть відправити його, наприклад, до бабусі в село, - вони не повинні ні за що платити. Табір - це суто за бажанням. А зі школою №40 зараз будемо розбиратися", - заявила заступник начальника міського управління освіти і науки Одеської міськради Вікторія Іщенко.

Нагадаємо, міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник вважає, що фінансова допомога батьків на ті чи інші потреби шкіл може бути виключно добровільною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram