ГоловнаСуспільствоЖиття

МЗС: Лівія не пропонувала звільнити українців в обмін на літак

У відомстві сподіваються, що лівійська сторона винесе справедливе судове рішення.

МЗС: Лівія не пропонувала звільнити українців в обмін на літак
Фото: gazetavv.com

У Міністерстві закордонних справ України називають чутками інформацію про те, що лівійська сторона пропонує звільнити заарештованих українців в обмін на літак.

Про це сказав сьогодні на брифінгу керівник прес-служби МЗС України Олександр Дикусаров.

"Неможливо коментувати чутки, буцім хтось вимагає якусь винагороду за щось. Ця справа в суто юридичній площині, її розглядають у суді", - сказав О. Дикусаров.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи має Україна невиконані зобов'язання перед лівійською стороною, він сказав: "Мені нічого не відомо про факти, що ми щось не виконали або існують якісь зобов'язання".

О. Дикусаров також висловив сподівання, що лівійська сторона винесе справедливе судове рішення.

"Ми сподіваємося, що лівійський суд винесе справедливе рішення, оскільки матеріалів у справі затриманих українців достатньо для того, щоб вони повернулися в Україну", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні повідомляли, що свого часу лівійський лідер Муаммар Каддафі уклав з Україною контракт на ремонт літаків Ан. Один із відремонтованих літаків нібито розміщено на аеродромі в Гостомелі. Повстанці вимагають віддати літак в обмін на звільнення українських громадян, а Україна хоче отримати плату за ремонт літака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram