ГоловнаСуспільствоПодії

Села Чернігівської області ідуть під воду

Ускладнено транспортне сполучення.

Села Чернігівської області ідуть під воду
Фото: forum.gp.dn.ua

У Чернігівській області через підняття рівня води в Дніпрі затопило кілька населених пунктів.

Про це на брифінгу повідомив директор Департаменту цивільного захисту Міністерства надзвичайних ситуацій України Василь Квашук.

У смт Радуль Ріпкинського району вода вийшла на заплаву і залила кілька вулиць селища, що ускладнило транспортне сполучення. На цій території розташовано дев'ять домогосподарств, у яких живуть 16 людей, повідомляє НБН.

За словами Квашука, у цьому самому населеному пункті залишається затопленою на 1,2 м вулиця Новикова. У результаті порушено автомобільне сполучення з вулицями Дніпровською, Новикова та провулками Новикова, Поромним, Кірова та Гоголя. Тут розташовано 33 господарства і живуть 65 осіб. Сполучення забезпечують човнами.

Паводковими водами затоплено й автодорогу в с. Новосілки Ріпкинського району. Глибина сягає 50 см. Як наслідок, ускладнено транспортне сполучення вулицями Дніпровською, Гадовикова і провулком Зеленим.

Об'єкти життєзабезпечення в зазначених населених пунктах працюють у встановленому режимі. Підтоплення житлових будинків і споруд не виявлено.

Перед цим директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда повідомив, що весняний паводок цього року не загрожує більшості населених пунктів України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram