ГоловнаСуспільствоПодії
Спецтема
Горячие точки Киева

У Ахметова анонсували знесення ще двох будівель на Андріївському

За перебігом демонтажу пропонують спостерігати в онлайні.

У Ахметова анонсували знесення ще двох будівель на Андріївському
Фото: Макс Левин

Компанія "ЕСТА Холдинг", яка входить до складу бізнес-імперії Ріната Ахметова, 4 травня планує приступити до завершального етапу демонтажу будівель на території колишньої фабрики "Юність".

Про це повідомляє прес-служба компанії.

У рамках цього етапу буде знесено будівлі, розташовані по вул. Фролівській 9-11 (корпус А, В), збудовані 1986 року, підстанцію у внутрішньому дворі, а також аварійну стіну знесеного будинку по вул. Боричів Тік, 35, корпус А.

Зазначають, що будівлі за адресою вул. Боричів Тік, 41,43/5, що є пам'ятками історії, не демонтуватимуть. Після завершення робіт із демонтажу з майданчика вивезуть усе будівельне сміття. Роботи з демонтажу та прибирання будівельного сміття триватимуть три тижні, їх завершать до 24 травня.

"Усі решта будівлі на ділянці вже частково демонтовано, або перебувають в аварійному стані. Тому питання завершення демонтажу є обов'язковим із погляду безпеки. Ми зі свого боку зробимо все можливе, щоб демонтаж пройшов непомітно для жителів і гостей Узвозу, - наведено в повідомленні слова Миколи Нестеренка, гендиректора "ЕСТА Холдингу". - Для нас дуже важливо завершити роботи до Дня Києва, щоб 1 червня передати ділянку археологам. Окрім того, ми ведемо переговори з художниками про те, щоб до Дня Києва провести тут вернісаж".

Зазначають, що в рамках підготовки до останнього етапу демонтажу було проведено консультації з фахівцями ДП УкрНДІпроектреставрація, представниками громади Андріївського узвозу й істориками, зокрема з Михайлом Кальницький, Дмитром Шльонським та іншими. Вони підтвердили, що будівлі, які зносять, не є пам'ятками і не становлять історичної цінності.

Крім того, повідомляють, що за домовленістю з адміністрацією театру "Колесо" всі роботи проводитимуть у максимально "щадному режимі", а графік робіт узгоджуватимуть із часом проведення вистав.

За перебігом демонтажу громадськість зможе стежити завдяки прямій трансляції на сайті www.andreevskiy.com.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram