ГоловнаСуспільствоПодії

У Донецькій області затримали банду грабіжників

Злочинцям загрожує 12 років в'язниці.

У Донецькій області затримали банду грабіжників

У Донецькій області затримали розбійників, на карбі котрих чотири нічні нальоти, зокрема два - на автозаправні станції.

Про це повідомили у відділі зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в Донецькій області.

Розбійники виявилися мешканцями Костянтинівського району віком 21 рік і 30 років, розбої вчиняли в місті Дзержинську, користуючись шапочками з прорізами для очей і пістолетом "Зоракі".

"Першим об'єктом у кримінальній біографії дуету ще на початку березня мала стати невелика заправна станція. Ховаючи обличчя під масками, нальотники розбили скло в її конторі, вкинули туди пакет і, скерувавши на оператора дуло пістолета, зажадали віддати гроші. Але жінка, яка працювала тієї ночі, впала на підлогу і почала кричати, нападники втекли ні з чим", - зазначили в міліції.

Утім, через два дні вони напали на сторожа приватного підприємства, яке спеціалізувалося на обробці металу. Під дулом пістолета чоловік віддав непроханим гостям близько 800 грн

.

Іще через тиждень зловмисники приїхали пізньої ночі в гаражний кооператив і, вдягнувши маски, розбили скло автомобіля, наставили пістолет на водія, розраховуючи, що він утече. Але власник авто схопив монтувалку і почав відбиватися. Тоді старший із зловмисників зробив кілька пострілів - і бандити втекли.

З пораненнями у груди і ключицю потерпілого доправили в лікарню, і зараз його життю ніщо не загрожує.

Об'єктом наступного нападу знову стала АЗС. Але жінка-касир віддала грабіжникам тільки близько 300 грн, які мала.

Опрацювавши безліч версій і оперативних комбінацій, співробітники Дзержинського кримінального розшуку вийшли на слід підозрюваних, і незабаром обидва були затримані. За місцем проживання в них вилучили маски і пістолет "Зоракі".

Фігурантам висунули звинувачення у скоєнні 4 розбійних нападів із проникненням у приміщення (ч. 3 ст.187 КК України), і їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram