ГоловнаСуспільствоПодії

Вищий госпсуд заборонив скандальне будівництво біля Софії Київської

Відтепер продовження будь-яких будівельних робіт по вул. Олеся Гончара, 17-23 незаконне

Вищий госпсуд заборонив скандальне будівництво біля Софії Київської
Фото: 2000.net.ua

25 квітня Вищий господарський суд скасував постанову апеляційної інстанції і залишив чинною заборону Господарського суду Києва на проведення робіт із будівництва, експлуатації та обслуговування житлового комплексу на території земельної ділянки на вул. Олеся Гончара, 17-23.

Касаційну скаргу на постанову Київського апеляційного господарського суду Київська міська державна адміністрація і столична прокуратура подали 7 березня, повідомляє прес-служба КМДА.

"Сьогоднішнє рішення суду є спільним успіхом влади і суспільства в припиненні скандальної забудови в центрі столиці. Ми робимо все можливе в рамках чинного законодавства, щоб остаточно зупинити варварське будівництво на вулиці Олеся Гончара, яке несе пряму загрозу видатній пам'ятці - архітектурному ансамблю "Софія Київська", - наведено слова голови КМДА Олександра Попова.

Рішення касаційної інстанції набуло чинності з моменту проголошення.

"Відтепер продовження будь-яких будівельних робіт вважатиметься невиконанням судового рішення, за що закон передбачає кримінальну відповідальність. Сьогодні ми звертаємося до прокуратури з проханням узяти це питання під особистий контроль, і в разі спроби продовження будівельних робіт притягнути винуватих до відповідальності", - сказав заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

Нагадаємо, 23 квітня рішення щодо скандальної забудови також ухвалив Господарський суд м. Києва. Він визнав протиправним і скасував відведення земельних ділянок загальною площею 0,44 га на вул. Олеся Гончара, 17-23, а також документи, що засвідчують права на землю. З позовом до Господарського суду звернулася прокуратура Києва в інтересах Київської міської державної адміністрації. Вона вимагала скасувати землевідведення, оскільки ділянки було виділено з численними порушеннями законодавства. Позов задоволено повністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram