ГоловнаСуспільствоЖиття

Німецьких уболівальників відлякують історіями про Україну

"Укрзалізниця" досі не склала розкладу на літо.

Німецьких уболівальників відлякують історіями про Україну
Фото: Макс Левин

Німецькі футбольні фанати побоюються їхати в Україну на матчі Євро-2012. Вони вважають, що тут тільки знущаються із безпритульних собак, тримають політиків у в'язницях, калічать молодих дівчат і влаштовують бандитські розбірки.

Такі висновки випливають із повідомлень у німецькій пресі.

Журналіст Йо Голль іще з двома колегами з телеканалу РББ готує сюжети про підготовку до нинішнього футбольного Євро і розкриває нові подробиці.

Їхній перший репортаж з України був про скінхедів у Львові.

"Міський голова Львова сказав нам, що образливі графіті і навіть свастика на стінах є проблемою багатьох міст. Мовляв, так молоді люди висловлюють свої емоції. Ми здивовані, що в цих расистських написах тут не бачать проблеми", - зізнався журналіст.

Але проблеми для телевізійників почалися ще на українському кордоні. Щоб його перетнути, їм знадобилося 7:00. Проблемою для німців залишаються і залізничні перевезення.

"Коли авіаквитки такі шалено дорогі, то залишається поїзд, а "Укрзалізниця" досі не має розкладу поїздів на літо! І це за 5 тижнів до Євро! Ну, коли вони збираються продавати квитки? Німці не звикли купувати все останньої миті, тут планують свої подорожі", - обурений керівник турбюро Мартен Ланґе, який спеціалізується на подорожах в Україну.

Офіційний туроператор німецьких фанатів "Євроллойд" не може зрозуміти, чи правда, що поїздами "Укрзалізниці" безкоштовно зможуть їздити всі, хто має квитки на стадіони? І що робити, якщо на платформі стоятимуть одразу тисяч 10 уболівальників, і де інтернет-сторінка, на якій можна бронювати місця?

Ще одна проблема для німців - українські готелі. Вони скаржаться, що більшість номерів спочатку були заблоковані, а потім їх почали продавали по півтисячі євро за ніч. "Знаєте, яка реакція наших клієнтів? Вони були такі раді, коли виграли в лотерею квитки на матч. Так от, тепер ці квитки масово здають, тому що тут ніхто не готовий платити стільки за номер", - розповів керівник турбюро Мартін Ланґе.

Зазначимо, в п'ятницю прем'єр-міністр Микола Азаров в ефірі одного з каналів пообіцяв вирішити проблему високих цін на готелі під час Євро-2012, заявивши, що уряд має ще достатньо часу для цього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram