ГоловнаСуспільствоЖиття

Міліція пильно стежитиме за фан-зонами

За безпекою на НСК "Олімпійський" пильнуватимуть виключно стюарди.

Міліція пильно стежитиме за фан-зонами
Фото: Макс Левин

Під час матчів Євро-2012 у Києві столична міліція приділятиме особливу увагу підтриманню громадського порядку у фан-зонах.

Про це повідомив керівник Центру громадських зв'язків ГУ МВС Києва Ігор Михалко.

"Ми будемо уважно стежити за громадським порядком. Особливо за фан-зонами - це місця підвищеної небезпеки. Зрозуміло, що в готелі будуть приїжджати солідні вболівальники, а от у кемпінг на Труханів острів приїде молодь із наметами, тому це буде одне з найнебезпечніших місць. Там поставлять пост міліції і будуть постійно контролювати ситуацію", - пояснив він.

Михалко також повідомив, що київським правоохоронцям допомагатимуть колеги із сусідніх областей, які додатково відряджатимуть співробітників міліції. Це роблять для того, щоб під час Євро районні відділи працювали в стандартному режимі.

Для забезпечення порядку навколо

НСК "Олімпійський" заплановано залучити від 1,5 до 7 000 співробітників міліції. Однак на самому стадіоні правоохоронців не буде. Згідно з вимогами УЄФА, там пильнуватимуть за безпекою виключно стюарди.

Під час Євро-2012 підтримувати громадський порядок українським правоохоронцям допоможе європейська поліція. Заплановано, що разом із кожною збірною в Україну прибудуть по 15 співробітників місцевої поліції. Попередньо вони нададуть українським правоохоронцям інформацію про ультрас, які приїдуть на матчі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram