ГоловнаПолітика

Канада і Швеція засудили "вибори" в ОРДЛО

11 листопада в окремих районах Донецької і Луганської областей проходять "вибори" ватажків "ДНР" і "ЛНР".

Канада і Швеція засудили "вибори" в ОРДЛО
Фото: EPA/UPG

Зовнішньополітичні відомства Канади і Швеції засудили проведення так званих "виборів" на непідконтрольній Україні території Донбасу, які окупаційна влада призначила на неділю, 11 листопада.

"Заплановані на 11 листопада "вибори" на сході України порушують українське законодавство і міжнародне право і чітко демонструють відсутність бажання Росії поважати мирний процес в рамках Мінських домовленостей", - йдеться в повідомленні міністра закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем в Twitter.

Канада також засудила дії РФ, які "зневажають міжнародні норми і створюють загрозу життю в східній Україні".

"Канада глибоко занепокоєна незаконними виборами, запланованими в донецькому і луганському регіонах України 11 листопада. Суверенітет і територіальну цілісність України необхідно поважати", - заявили в Міністерстві закордонних справ Канади.

Як йдеться в заяві канадського МЗС, з 2014 року Канада виділила 750 млн доларів міжнародної допомоги Україні, включаючи кошти на розвиток, зусилля з стабілізації і встановлення безпеки та гуманітарну допомогу.

У відомстві зазначили, що канадці "і надалі будуть підтримувати народ України".

Нагадаємо, російська окупаційна влада окремих районів Донецької та Луганської областей призначила вибори ватажків "ДНР" і "ЛНР", а також так званих "народних рад" на 11 листопада. Служба безпеки України назвала ці вибори бутафорією і заявила, що в Донецьку переможе Пушилін Денис Володимирович з результатом 55%, а в Луганську Пасічник з 63%. МінВОТ закликало жителів окупованого Донбасу ігнорувати "вибори" 11 листопада.

Голова МЗС Павло Клімкін пообіцяв Росії посилення санкцій за незаконні вибори в ОРДЛО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram