ГоловнаПолітика

Стали відомі обставини справи одесита, який "воскрес" у Франції

Він мав свідоцтво про смерть у Луганську і місце на цвинтарі в Одесі.

Стали відомі обставини справи одесита, який "воскрес" у Франції
Дмитрий Малиновский
Фото: od.npu.gov.ua

Одесит Дмитро Малиновський, який "воскрес" у Франції, підробив документи, які свідчили про його смерть у Луганську в жовтні 2014 року.

Про це пише видання "Судовий репортер" із посиланням на матеріали реєстру судових справ.

У 2012 році проти Малиновського відкрили справу за фактом шахрайства і пізніше відправили під суд. Одесит судові засідання ігнорував, тому 18 серпня 2014 року щодо нього був застосований примусовий привід. Знайти його не вдалося.

Через кілька місяців дружина Малиновського звернулася до суду із заявою про встановлення смерті чоловіка. За її словами, 18 серпня 2014 року він вирушив на судове засідання, але додому не повернувся. 17 листопада 2014 року невідома особа через консьєржа передала їй свідоцтво про смерть Малиновського і прах. У документах йшлося, що він загинув 25 жовтня того самого року в Луганську. 20 листопада дружина поховала урну з прахом, а в травні 2015 року суд визнав Малиновського мертвим.

Однак незабаром було встановлено, що свідоцтво про смерть має ознаки підробки, а на початку 2016 року одеська поліція отримала повідомлення про злочин, скоєний Малиновським.

Компанія Dreymoor Fertilizers Overseas повідомила, що в березні-квітні 2015 року Малиновський і ще одна людина від імені компанії Expotrade Global Limited уклали договори на постачання Dreymoor 20 тисяч тонн карбаміду і аміаку з Одеського припортового заводу. Гроші в розмірі 12,8 млн євро вони отримали, а постачання не здійснили.

Влітку 2017 року Малиновського остаточно визнали живим, оголосили підозру про незаконне заволодіння коштів і заочно заарештували.

Через рік, у жовтні 2018-го, Малиновський знайшовся у Франції, де він встиг придбати замок Шато де Ла-Рошпот і жив на широку ногу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram