ГоловнаПолітика

Соратниці колишнього запорізького "смотрящего" Анісімова продовжили арешт

Колишнього охоронця Анісімова Андрія Гречковського суд теж залишив під вартою.

Соратниці колишнього запорізького "смотрящего" Анісімова продовжили арешт
Фото: z-city.com.ua

Комунарський районний суд Запоріжжя у вівторок продовжив на 60 діб домашній арешт у нічний час доби обвинуваченій у вимаганні колишній депутатці Запорізької міської ради Олені Бондаренко (фракція Партії регіонів).

У повідомленні суду сказано, що адвокати обвинуваченої просили змінити запобіжний захід на особисте зобов'язання, а прокуратура - залишити без змін і продовжити на 60 діб.

Також суд продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою Андрієві Гречковському, обвинуваченому разом з Бондаренко колишньому охоронцеві Євгена Анісімова, який перебуває в розшуку. Його звинувачують в умисному вбивстві і заподіянні тяжкого тілесного ушкодження.

Адвокати Гречковського просили змінити запобіжний захід на арешт з можливістю внесення 1 млн гривень застави, а прокуратура - залишити без зміни і продовжити його на 60 діб.

16 березня апеляційний суд скасував обвинувальні вироки Бондаренко і Гречковському через порушення вимог Кримінального процесуального кодексу судом першої інстанції і відправив справу на повторний розгляд.

Також він змінив Бондаренко запобіжний захід з утримання під вартою на нічний домашній арешт. Гречковському запобіжний захід залишили без змін - утримання під вартою.

Бондаренко перебувала під вартою з 19 серпня 2014 року, Гречковський - з 21 жовтня 2013 року.

У судовому розгляді також брали участь адвокати потерпілих місцевих бізнесменів Юрія Чекальського, Бориса Шестопалова і ТОВ ПКФ "ГЮСС" (Запоріжжя).

23 червня 2017 Жовтневий районний суд Запоріжжя засудив до 7 років в'язниці обвинувачену у вимаганні Бондаренко.

Обвинувачення стверджувало, що злочини скоювалися в складі злочинної групи під керівництвом Анісімова, який перебуває в розшуку і якого правоохоронці називають кримінальним авторитетом на прізвисько "Анісім" і "смотрящим" у Запорізькій області часів президента Януковича.

Прокуратура розслідує створення розшукуваним за вимагання бізнесменом Анісімовим ОЗУ в Запорізькій області, членів якої підозрюють, зокрема, у відчуженні 268 об'єктів комунальної власності Запорізької міськради у 2011-2016 роках.

21 жовтня 2013 року співробітники міліції затримали Анісімова в міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київська область).

26 січня 2014 року суд змінив йому запобіжний захід на домашній арешт, після чого Анісімов утік і зараз перебуває в міжнародному розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram